august 2020

01aug12:0013:00Intimkonsert med Nils Petter Molvær12:00 - 13:00

Se mer

Informasjon om arrangementet

Den internasjonalt anerkjente jazzmusikeren tar turen innom Gålå og gir oss en unik solokonsert før han legger ut på verdensturne.
I vinter har Nils Petter Molvær vært i studio sammen med Bugge Wesseltoft for å spille inn ny musikk til Peer Gynt på Gålå. (link: https://peergynt.no/mer-grieg) Når forestillingen ble utsatt til 2021, er vi glade for at vi likevel kan få ønske Nils Petter Molvær velkommen til Gålå i år!
Hør Mor Åses død i Molværs komposisjon her (artikkelen fortsetter under videoen): VIDEO
Trompetist-legenden, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er som Peer Gynt «Norsk av fødsel, men verdensborger av gemytt».
I snart fire tiår har han vært en sentral stemme i norsk jazz. Først som en del av bandet Masqualero, som ble dannet i 1982, og senere som soloartist. Det virkelig store gjennombruddet kom med albumet Khmer, hvor han blandet jazz og elektronika på en måte som aldri før var gjort og dermed endret retningen for norsk jazz. Han er en av de ledende stemmene i den internasjonale jazzbevegelsen, og turnerer over hele verden.
Det blir egentlig feil å skrive at Molvær «bare» er trompetist. For han har et eget musikalsk univers med seg i datapakken han har rundt. Og selv om trompeten alltid er der, og blir håndtert med kjærlige hender, så er det via kontrollbordet han betjener med venstrehånden og de tre-fire pedalene som han styrer med føttene, at han fyller ut rundt den unike trompetsounden på måte man ikke kan sammenligne med noe.
I Molværs improvisasjonsverden er det ikke rom for pause. Det er snakk om en musikalsk reise med en start og en slutt! Derfor er det vart det nettopp det du her kan oppleve – velkommen til en times sammenhengende reise i Molværs unike univers!

Tid

1. august 2020 - 1. august 2020

X