oktober 2021

Dette er et gjentagende arrangement

04okt00:0023:59Peer Gynt Lydtur00:00 - 23:59

Se mer

Informasjon om arrangementet

En audioguide om Peer, Per og Ibsen i Gudbrandsdalen.
Manus: Svein Sturla Hungnes og Håkon Sveen
Regi: Svein Sturla Hungnes
Last ned gratis-appen Voice Of Norway og velg deg en. Underveis spilles GPS-styrte lydfiler av på din mobil, og lar deg bli bedre kjent med historiene om den lokale Per og Ibsens Peer.
«Hvis det kan interessere, så er Peer Gynt en virkelig person, som har levet i Gudbrandsdalen, i slutten av forrige eller i begynnelsen av dette århundrede», skrev Henrik Ibsen til sin forlegger i 1867.
På denne fotturen som vil ta deg fra Valsvatnet til Gålåvatnet, vil du møte både Peer Gynt, hans mor, Den Grønkledde, Ingrid fra Hægstad Gard, og Solveig.
Lest av Svein Sturla Hungnes, Kari Simonsen, Mari Maurstad, Marte Marie Nordahl, Synne Ivem Madshus, Johannes Fjellseth og Ellen Horn.
Manus og regi: Svein Sturla Hungnes.
«Syn for sagn på Per Gynt-seterveg» (biltur fra Vinstra over Sødorpfjellet til Kvam)
Gamle sagn og eventyr knyttet til Peer Gynt-skikkelsen er ledetråden i denne bilturen langs Peer Gynt Seterveg. Turen starter ved minnesteinen etter den lokale Per Gynt ved Sødorp Kapell. Videre går turen forbi Per Gynt-gården, der den lokale Per bodde, og videre langs Per Gynt Seterveg over Sødorpfjellet til Kvam. På denne turen får du høre segnene om den lokale Per Gynt, i området der de fant sted. Det var disse segnene Ibsen hørte om på sin reise gjennom Gudbrandsdalen og som inspirerte ham til å skrive Peer Gynt. Denne turen er best egnet for en biltur, med stopp underveis på de stedene hvor historiene fortelles.

Tid

4. oktober 2021 - 4. oktober 2021

X