september 2020

07sepallday31oktPeer Gynt-lydtur(Hele dagen)

Se mer

Informasjon om arrangementet

«Til seters med Ibsen og Peer Gynt» (fottur på Gålå)

«Hvis det kan interessere, så er Peer Gynt en virkelig person, som har levet i Gudbrandsdalen, i slutten av forrige eller i begynnelsen av dette århundrede», skrev Henrik Ibsen til sin forlegger i 1867.
På denne fotturen som vil ta deg fra Valsvatnet til Gålåvatnet, vil du møte både Peer Gynt, hans mor, Den Grønkledde, Ingrid fra Hægstad Gard, og Solveig.

Lest av Svein Sturla Hungnes, Kari Simonsen, Mari Maurstad, Marte Marie Nordahl, Synne Ivem Madshus, Johannes Fjellseth og Ellen Horn.
Manus og regi: Svein Sturla Hungnes.

«Syn for sagn på Per Gynt-seterveg» (biltur fra Vinstra over Sødorpfjellet til Kvam)

Gamle sagn og eventyr knyttet til Peer Gynt-skikkelsen er ledetråden i denne bilturen langs Peer Gynt Seterveg. Turen starter ved minnesteinen etter den lokale Per Gynt ved Sødorp Kapell. Videre går turen forbi Per Gynt-gården, der den lokale Per bodde, og videre langs Per Gynt Seterveg over Sødorpfjellet til Kvam. På denne turen får du høre segnene om den lokale Per Gynt, i området der de fant sted. Det var disse segnene Ibsen hørte om på sin reise gjennom Gudbrandsdalen og som inspirerte ham til å skrive Peer Gynt. Denne turen er best egnet for en biltur, med stopp underveis på de stedene hvor historiene fortelles.

Lest av Pål Christian Eggen, Johannes Fjellseth og Håkon Sveen.
Manus: Håkon Sveen og Svein Sturla Hungnes
Regi: Svein Sturla Hungnes

Last ned en gratis-appen izi.TRAVEL og velg deg en. Underveis spilles GPS-styrte lydfiler av på din mobil, og lar deg bli bedre kjent med historiene om den lokale Per og Ibsens Peer.

Appen kan lastes ned for iPhone her og Android her

Peer Gynt-lydtur som fottur på Gålå og biltur langs Per Gynt Seterveg kan du oppleve helt til snøen kommer.

Tid

7. september 2020 - 31. oktober 2020

X