Flokk

Sesong: Helårs

FLOKK består av 21 lange, smale figurer støpt i bronse, med glassøyne. Kunstneren bak verket er Gitte Dæhlin.

Skulpturen

På en åpen plass ved middelaldergården Sygard Grytting i Sør-Fron kommune står 21 smale skikkelser støpt i bronse og skuer utover Gudbrandsdalslågen. Besøkende som tar avstikkeren fra E6 forventer kanskje først og fremst å møte en flokk beitende sauer, i stedet er det første de ser en flokk langstrakte grasiøse kropper.

Figurene har glassøyne, er relativt like, men samtidig helt ulike. De er en gruppe og hver især er én. Dæhlin håper figuene vil appelere til undring og sette i gang tankeprosesser hos betrakteren.

– Kunst som vises på en ukonvensjonell måte og på overraskende steder, gjør at man ikke bare ser kunsten med nye øyne, men også ser omgivelsene med et nytt blikk.

Dæhlin er kjent for å lage skulpturer som er rike på koloristiske og stofflige effekter, uttrykksfulle og tankevekkede. FLOKK ble laget i Mexico. Først ble det sveiset en armering til hver av skulpturene og deretter ble de modellert i blant annet leire. Det ble så laget voksavstøpninger, og fra disse ble skulpturene støpt i bronse. Til slutt gikk ferden til Sør-Fron der de ble montert ned i grunnen og nå skuer ut over kulturlandskapet og Gudbrandsdalslågen.

Verdt turen innom!

X